ضوابط فیلترینگ قابل فهم نیست
جارستان- مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در عین حال که وجود ضوابط قابل فهم برای نظارت روی کانالهای تلگرامی را ضروری میداند، معتقد است به جای مسدود کردن بعضی از کانالها، میتوان کانالهایی که دارای اعتبار هستند را مشخص کرد. مهرداد سیجانی درباره احراز هویت ادمینهای کانالهای تلگرامی با تعداد اعضای
جارستان- مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در عین حال که وجود ضوابط قابل فهم برای نظارت روی کانالهای تلگرامی را ضروری میداند، معتقد است به جای مسدود کردن بعضی از کانالها، میتوان کانالهایی که دارای اعتبار هستند را مشخص کرد.
مهرداد سیجانی درباره احراز هویت ادمینهای کانالهای تلگرامی با تعداد اعضای بالا اظهار کرد: این کار تا حدی امکانپذیر است و کانالهای پربیننده با یکسری الگوریتم مشخص میتوانند شناسایی شوند و در غیر این صورت یک مدل فیلترینگ یا اعلام جرم برای آن اعمال شود و نیازی به همکاری با مدیران تلگرام نیست.
وی با اشاره به دلیل اعلام الزام احراز هویت بیان کرد: منشأ این موضوع بیشتر به نوع استفاده بعضی افراد از تلگرام برمیگردد که از این فضا به عنوان رسانه جدید استفاده میکند که بعضا دارای بردی بیشتر از برخی از رسانههای چاپی و حتی خبرگزاریها شده است و این بیبرنامگی بهطور کلی مناسب نیست.
مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با بیان اینکه این موضوع که محتوایی به صورت شایعه ارسال نشود به جایگاه سازمان نصر برنمیگردد، گفت: ما اعتقاد داریم نظارت بر این فضا باید به گونهای باشد که کسی در مسیر نادرست حرکت نکند، بلکه از این فضا به نحو شایستهای استفاده کند. در غیر این صورت اگر از این فضا به نحو مناسبی استفاده نمیکنند، طوری آن را با دادن اطلاعات مثبت کافی از بین ببریم که فرق بین اطلاعات صحیح و غلط شناسایی شود.
سیجانی ادامه داد: این سیاست با سیاستی که در حال حاضر اجرا میشود مطابقت ندارد. زیرا سیاست قابل اجرای فعلی وجود فیلترینگ است. سیاست مورد نظر ما این است که اگر قرار باشد فیلترینگ وجود داشته باشد پشت آن یک ابزار درست برای تشخیص فیلترشدن یا نشدن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه به جای فیلترینگ بعضی از کانالها، باید کانالهایی که دارای اعتبار هستند مشخص شوند و کانالهای نامناسب را پیدا کرده و آنها را توجیه کنند، گفت: این بدان معنا نیست که چارچوب مشخصی وجود نداشته باشد. فیلترینگ اتفاقی است که در تمام دنیا با چارچوبهای خاص و البته اهداف متفاوت انجام میشود. بنابراین اگر قرار باشد نظارتی صورت بگیرد نه تنها اشکالی ندارد، بلکه اگر ضوابط آن برای عموم قابل فهم باشد مناسب است.
مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران همچنین با بیان اینکه مادامی که دلیل فیلترشدن محکمهپسند و توسط همه افراد قابل شناسایی نباشد، ممکن است تا حدی سلیقهای شود، افزود: وقتی ما یک قانون مشخصی داریم که مثلا میدانیم یک سایت از بند مشخصی از قوانین تخطی کرده است، فیلترینگ قاعده کلی خواهد داشت، اما اگر این موضوع سلیقهای شود که یک گروه آن را تشخیص دهند و سندی با جزییات ارائه ندهند اتفاق خوبی نیست.
سیجانی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه مصادیق مجرمانه برای برخی در مملکت قابل احصاء نباشد، خوب نیست و منطقیترین حالت این است که مساوات وجود داشته باشد و اگر یک کانال مشکلی دارد باید بند و تبصرهای وجود داشته باشد که طبق آن از حقوقاش دفاع کند و باید رای دادگاهی وجود داشته باشد که این مسدود شدن براساس آن صورت گیرد.
ایسنا/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰